За последно и предизборно! Румен Томов иска по-висока заплата за него и селските кметове

0

Кметът на община Благоевград Румен Томов си индексира заплатата от 2700 на 3 500 лв. Предложението му, което ще бъде гледано не февруарската сесия но ОбС са се позовава на ПМС от 22 септември 2010 година, което дава право на общинските съвети да определят заплатата на кметовете, единственото условие те да не надхвърлят щатните възнаграждения на министрите.

През епиденичната 2020 година кметът Томов и колегите му по села не си повишиха заплатите, в резултат на което за момента размерът на трудовите им възнаграждения е този който бе гласуван в началото на 2019 година – 1100 лв. основна заплата на кметовете на по-големите села, в които живеят над 1000 души, 900 лв. за управленците на села с население 501- 1000 души и 850 лв. за най-малките села.

В предложението на Томов за тази година има и таблица с предложените от него нови заплати на селските кметове. Този път те са разделени на две категории, кметовете на  Бело поле – Иван Стойчев, Изгрев -Йордан Китанов Логодаж -Пламен Червенков, Падеш- Валери Качулски, Покровник- Недко Ангелов, Церово- Лефтер Едипов, Българчево- Елена Стойчева, Еленово- Борислав Стойнев и Лешко- Галина Велкова са предложени за заплата от 1330 лв., а с най-ниско месечтно възнаграждение остават управленците на малките села Дъбрава -Методи Стоянов, Бистрица- Георги Бочуков и Марулево- Александър Парашкански -1100 лв.

Източник: Вестник“Струма“

 

The post За последно и предизборно! Румен Томов иска по-висока заплата за него и селските кметове appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: За последно и предизборно! Румен Томов иска по-висока заплата за него и селските кметове

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация