Затворник от Бобов дол напъва за 50 хил. лв обезщетение, няма да повярвате защо…

0
0
0

Затворник от Бобов дол иска 50 хил. лв. обезщетение от ГД „Изпълнение на наказанията“. К.И. е внесъл молбата си в съда в Кюстендил, но магистратите я отхвърлиха.

Лишеният от свобода твърди, че му било нарушено правото за ползване на книги от библиотетката, както и не го включили в подготвянето на коледната украса и конкурс, пише 24часа. Това му създавало притеснения, негативни настроения, уронвало човешкото му достойнство и пораждало чувство на малоценност.

Мъжът е настанен в І група, с асоциално поведение, със социопатна личностова структура, със зависимост към кокаин и амфетамин. По време на съдебното заседание обаче станало ясно, че коледният конкурс е бил за останалите групи, но не и за І група, където има специален режим за охранителните съоръжения. Там се настаняват затворници в постоянно заключени помещения при засилен надзор и охрана и не могат да участват в колективни мероприятия.

Доказано било, че ползвал книги от библиотеката, но нови се предоставят само, ако са върнати вече предоствени такива. К. И. имал невърнати книги, заради това не е получил нови. Съдът в Кюстендил отхвърли иска на лишения от свобода и го осъди да плати 350 лв. разноски за вещо лице. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Материалът Затворник от Бобов дол напъва за 50 хил. лв обезщетение, няма да повярвате защо… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: Затворник от Бобов дол напъва за 50 хил. лв обезщетение, няма да повярвате защо…

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация