Започва новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

0

Тридесет школи, от които шест нови, отварят врати през новата учебна 2023/2024 година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата (ЦЛТРДБ) на Благоевград. Това обяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Благоевград директорът на центъра Богдана Костадинова на прага на новата учебна година, която стартира официално на 2 октомври от 17:30 часа на площад „Народни будители“.

Новите школи са по: аритметика и скоростно смятане, автентичен фолклор, гайда, акордеон и керамика. Ориентираме се към нови школи по интересите на децата, особено по време на Лятната академия, която организираме, разказа Богдана Костадинова. Тя посочи, че в началото на учебната година в ЦЛТРДБ има записани повече от 1400 деца, като до края на ноември се очаква броят да нарасне.

На пресконференцията днес присъстваха зам.-директорът по учебна дейност д-р Александра Ковачева и ръководителят на школа „Публични изяви“ Стоян Веселински. Свободата и творчеството е което привлича децата в Центъра, посочи Веселински. По думите му преподавателите в различните школи имат свобода при методите на преподаване, а децата, след натоварения учебен ден, чувстват школите не само като място за обучение, но и за разтоварване и наистина личностно развитие.

Ключови в привличането на млади хора са средата и екипа, каза зам.-директорът на ЦЛТРДБ д-р Александра Ковачева. Тя посочи, че през следващите седмици, наред с уроците в самите школи, Центърът предвижда редица прояви, сред които панорама на университетите, ИТ състезание, конкурс и рецитал за ученици от пети до дванадесети клас, посветени на Деня на народните будители 1 ноември. /БТА

The post Започва новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви