ЗАКОПЧАХА ГО: Хитрец точи картите на свои колеги

0

Полицията във Варна задържа мъж за теглене на пари от чужди банкови карти. Той е на 44 години, работи в голяма търговска верига и има криминално досие.

За месец задържаният е заснел с телефона си банковите карти на трима свои колеги, с които е ползвал общо помещение за преобличане. Данните използвал за покупки в различни интернет сайтове за търговия. До момента са установени щети на обща стойност над 13 000 лева.

От работното място на мъжа и от жилището, в което живее, са иззети два мобилни телефонa с по две SIM карти – от Великобритания и България. В мобилните устройства са открити данни за електронни пощи, снимки на банковите карти на потърпевшите, както и на техните документи за самоличност.

Иззети са и три тефтера с пароли и кодове за достъп до съответните елелектронни пощи. Открити са също стотици вещи, закупени с чуждите банкови карти – смарт часовници, маратонки, раници, чорапи, шалове, спортни дрехи и аксесоари за мобилни телефони, предава БНТ.

По случая е образувано досъдебно производство. За престъплението законът предвижда лишаване от свобода от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума. Извършителят е задържан с полицейска мярка за 24 часа. ОДМВР – Варна предупреждава гражданите да не оставят без надзор своите документи за самоличност, ценности и банкови карти в неохранявани помещения.

Полицията напомня също, че при плащания в различни онлайн магазини не се изисква оторизация чрез въвеждане на ПИН код, а са достатъчни единствено данните, изписани върху електронните банкови карти.

The post ЗАКОПЧАХА ГО: Хитрец точи картите на свои колеги appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: ЗАКОПЧАХА ГО: Хитрец точи картите на свои колеги

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви