Закопчаха врачка източила 15 бона от жена

0
Районна прокуратура–Смолян внесе обвинителен акт спрямо 38-годишна жена.

Тя е предадена на съд за това, че през периода от 22.01.2019 г. до 28.01.2019 г. в с. Смилян, община Смолян, при условията на продължавано престъпление, в условията на повторност, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага е възбудила и поддържала заблуждение у пострадалата жена, че ще развали магия и така ще излекува болния й съпруг, и с това причинила имотна вреда в размер на общо 15 860 лева.

Пострадалата жена видяла рекламна обява, на която 38-годишната жена се представяла с друго име и твърдяла, че разваля магии.

Тя била обявила телефон за връзка, който ползвала нейна близка.

Пострадалата се обадила и обяснила, че съпругът й не е добре здравословно, лекувал се в болница и го оперирали, но не се подобрявал.

Жената обещала, че със сигурност ще му помогне, но трябва да й се плати, защото магията била „много силна“.

На четири пъти тя поискала различни суми пари, които й били изпратени с пощенски превод от пострадалата до посочен адрес.

Първата била за разваляне на заклинание с арабски символи на хартия – 260 лв., втората за закупуване на катран от Турция – 3600 лева, а третата и четвъртата за доставка на лечебна вода от Израел  – общо 12 000 лева.

По-голяма част от парите съпругата на болния взела като заем от своя близка, която пък изтеглила кредит. През цялото време жената твърдяла, че мъжът ще оздравее и да не го връщат отново в болницата. Състоянието му не се подобрявало, Той постъпил отново в болница, където починал.

По-късно пострадалата жена се свързала с жената, разваляща магии и си поискала парите, но тя спряла да й се обажда по телефона. Спрямо обвиняемата е наложена от прокуратурата забрана за напускане на пределите на България.

Парите на пострадалата не са възстановени. Районен съд – Смолян е насрочил делото за разглеждане в разпоредително заседание.

The post Закопчаха врачка източила 15 бона от жена appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Закопчаха врачка източила 15 бона от жена

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви