Задържаха трима за разпространение на марихуана в Благоевград

0

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград е образувано досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества, както и за държане на голямо количество наркотични вещества с цел разпространение, каза на брифинг говорителят на прокуратурата в Благоевград Ирина Аспарухова.

На 11 октомври в Струмяни е установено, че двама души – мъж и жена на 45 години, са разпространили малко над пет килограма марихуана. В дома на мъжа в Сандански е открито още количество наркотично вещество, а в дома на жената – сумата от 15 хиляди лева и везна. На един от адресите на мъж на 53 години, с когото жената съжителства на съпружески начала, са открити и малко над два грама кокаин. На адрес в петричкото село Кулата, обитаван от 53-годишния мъж с инициали М.Б., е открито голямо количество марихуана – 117 кг, посочи прокурор Аспарухова. Тя допълни, че наркотикът е съхраняван в бидони, чували и кофи в заключено помещение, като са открити и машини за отделяне на листна маса от съцветията на марихуаната, както и везна.

Групата е влязла в полезрението на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) в началото на годината, а от април е активно наблюдавана, каза заместник-директорът на дирекцията Мирослав Рашков. Установено е, че дейността им се изразява основно в разпространение на наркотични вещества в големи количества, особено канабис, на територията на община Сандански и на цялата страна. Двамата мъже, които са задържан, са криминално проявени, каза още заместник-директорът на ГДБОП. Единият е осъждан за контрабанда и разпространение на наркотични вещества в големи количества. Другият участник също е криминално проявен за престъпления, свързани с наркотици, както и с каналджийство. Задържаната жена не е криминално проявена, предаде БТА.

В резултат на съвместните действия на МВР и прокуратурата беше предотвратено излизането на това огромно количество на улицата, което отива при нашите деца, посочи Мирослав Рашков. Той допълни, че стойността на иззетото количество наркотично вещество е приблизително 2 млн. и 460 хиляди лева. По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград, съдът взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми, съобщиха от прокуратурата.

The post Задържаха трима за разпространение на марихуана в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви