Жители на Благоевград искат референдум дали да има черква на пазара

0

Интерактивен комитет от седем благоевградчани на възраст от 29 до 54 години задейства процедура за провеждане на референдум с единствен въпрос: “Удачно ли е построяването на нов православен храм в района на кооперативния пазар Благоевград.“

Комитетът вече е внесъл документи в кметството с регистрация по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Идеята е на благоевградчанката Людмила Костадинова, която е завършила финанси в ЮЗУ има бизнес в областта на транспорта и е председател на местната структура на непартийното сдружение „Възродена България“.
Други членове са Николай Иванов, Цветанка Гальова, Станислав Илиев, Райна Икономова, Добрин Балтов и Георги Борисов.

Костадинова е избрана за председател на инициативния комитет, чието учредително събрание е било на 25-ти февруари.
От 21 февруари инициаторите за референдума започват събиране на подписка от жителите на общината, които желаят по въпроса за храма да се направи допитване сред населението за целта са им нужни подписите на не по-малко от една двадесета от гражданите с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на община Благоевград.

Пред „Струма”Костадинова каза, че ще направят всичко възможно да съберат подписите навреме за да може референдумът да се проведе заедно с парламентарните избори та да не се харчат повече средства отколкото за отпечатването на бюлетините. Уточни че въпросът с мястото на новия храм е прекалено сериозен за да може да бъде вземам от шепа управленци.

Източник: Вестник“Струма“

The post Жители на Благоевград искат референдум дали да има черква на пазара appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Жители на Благоевград искат референдум дали да има черква на пазара

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация