Жени творци отпразнуваха 8 март с обща изложба във фоайето на Община Благоевград

0

Жени творци отпразнуваха 8 март с обща изложба във фоайето на Община Благоевград, кметът Илко Стоянов: Правя всичко възможно този град да се събуди и да са пълни изложбените зали
Над 30 дами показват свои картини в рамките на традиционната осмомартенска изложба на жените творци в Благоевград. Това е 25-ото издание на изложбата, експонирани са над 100 произведения – живопис, акварел, графика. Творбите са наредени във фоайето на Община Благоевград.
Изложбата бе открита от кмета на Благоевград Илко Стоянов навръх Международния ден на жената, признание за нейната сила и всеотдайност. „В тежки времена сме и за един кмет е трудно да осигури всичко това, от което се нуждаят неговите жители. Правя всичко възможно този град да се събуди и да види, че има художници, че има творци. Благоевград е на хората, а вие сте част от него с това, което сте създали“, каза кметът Илко Стоянов и пожела честит празник на жените творци, като им подари по една роза. Деца от ДГ 8 „Вечерница“ откриха празничната програма с песни, ръководени от преподавателката Христина Маркова, която участва в изложбата със свои произведения.
Изложбата се организира от Женско сдружение „Искрици“ със съдействието на Община Благоевград. Освен утвърдени имена на жени художници от Благоевград, участват и любители, студенти, ученици. Изложбата ще остане във фоайето на Общината до 8 април.

The post Жени творци отпразнуваха 8 март с обща изложба във фоайето на Община Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви