Ето кога ще се възстанови една от най-важните житници в света

0

Възстановяването на украинското селско стопанство до нивата от началото на 2022 г. (бел. ред. преди началото на войната) ще отнеме 2 до 3 години. „Ако съберем всички фактори заедно, тогава, за съжаление, пълното възстановяване на нашия селскостопански сектор ще отнеме приблизително 2-3 години, в зависимост от вида на производството. Това е, ако говорим за предвоенните показатели“, каза първият заместник-министър на аграрната политика и храните на Украйна Тарас Висоцки в ефира на украинския канал ICTV.

Сред трудностите, с които ще се сблъска селскостопанският сектор на Украйна, Висоцки очерта необходимостта от разчистване на нивите преди сезона на сеитба, както и прекъсвания на електрозахранването в производството, които „в много случаи са критични“.

Една от стратегиите за решаване на проблема с енергоснабдяването на производството е то да бъде осигурено с генератори, което обаче ще се отрази на себестойността на продукцията. „Изчислили сме, че увеличението ще се колебае на ниво от около 3-5%“, каза Висоцки.

По-рано Министерството на аграрната политика на Украйна съобщи, че щетите за земеделския сектор на страната от военните действия достигат 40 млрд. USD.

Източник: fakti.bg

The post Ето кога ще се възстанови една от най-важните житници в света appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Ето кога ще се възстанови една от най-важните житници в света

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви