Ето го бездомника, върнал изгубено портмоне със 700 лв. и документи

0

Една история за доброто, което не е облечено в лъскави дрехи, а се случва тихо. Бездомен мъж от Варна върна изгубено портмоне със 700 лева на собственика. Ивелина Клечанова от Варна загубила портмонето си дни, преди да замине на екскурзия в чужбина. Не е предполагала, че някой ще ѝ го върне.

„Не се разплаках, като разбрах, че съм си загубила портфейла, нито от притеснения, нито, когато се обадиха, че е намерен, а нещо ме сграбчи за гърлото като казаха, че е бездомник“, разказва тя пред БНТ.

Човек от улицата, когото удобно не забелязваме. Не за първи път намира изгубена вещ. Обикновено я носи в полицията или в близкия офис на един от мобилните оператори във Варна. Свикнал е да ходи там за да се стопли, да си поговори и да разгледа.

„Георги няма и два лева в джоба. Заложи си телефона за 20 лева, за да има какво да яде, но въпреки това връща парите, устройствата, а ние правим всичко възможно да намерим техния собственик“, казва Християн Димов.

Георги живее в свой собствен свят. Трудно е да проследиш мисълта му. И макар да губи връзката с реалността, пази човешкото в себе си. Помни всяка намерена вещ и нейния собственик. Помни и Ивелина.

„Ставаше въпрос за 711 лева. Описани са като банкноти и монети, лични документи със снимка, с подпис. Той просто е решил по този начин да живее. Може да няма, но да е честен пред себе си и всички останали“, казва Християн Димов. Ивелина е благодарна за проявената човещина:

„Занесох му спален чувал, одеяло, оставих му и парички. Държа се сякаш е най-естественото нещо, което може да направи“.

Георги избира съвестта пред комфорта и все така незабележим, се изгубва сред хората. Разпознаваем е единствено за тези, на които е предал доброто.

The post Ето го бездомника, върнал изгубено портмоне със 700 лв. и документи appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Ето го бездомника, върнал изгубено портмоне със 700 лв. и документи

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви