Емил Първанов-Ембака сред първите задържани за инкасо обира в Благоевград

0

Емил Първанов- Ембака е сред първите задържани за проверка на алиби по повод разследването на грабежа на инкасо автомобила в Благоевград. Часове след нападението над охранителите на колата в събота сутринта, Ембака е бил търсен в дома му в Сандански, но не е открит в събота.

Ден по-късно, той се е явил в полицията в Сандански, зявявявайки, че е бил в Гърция, информира Struma. com. След няколкочасов престои и разпити в ПУ на МВР Сандански и Петрич е освободен. Емил Първанов – Ембака е сред емблематичните имена на ънгърграунда в Пиринско.

Преди малко повече от 2 месеца той излезе от затвора, където излежа присъда за убийство с камък на охранителя Н. Чивиев, след скандал между двамата на новостроящ се участък на АМ“Струма“. Първоначално беше осъден на 12 години лишаване от свобода, после присъдата му падна на 8 години и беше предсрочно освободен на седмата година от престоя си в затвора.

Там освен, че е работил съвестно, Ембака е бил и добър ученик, завършил е средното си образование зад решетките.
Дни наред полицаите в ОД на МВР Благоевград разпитват лица от активния кримиконтингент за установяване на алиби преди грабежа, но до момента действията им удрят на камък, а пък и няма никаква информация докъде е стигнало разследването по случая, по който, за да помагат на местните ченгета пристигнаха и опитни криминалисти от столицата.

Припомняме, че в 06. 30 часа в събота трима маскирани мъже, въоръжени с пистолети нападнаха охранителите на инкасо автомобил и задигнаха няколко чувала с пари, част от които в последствие изтърваха, дали въобще са взели много пари все още е неясно, тъй като институциите мълчат, но в случая пострада 52-годишен охранител, направил опит за спаси парите от обирджиите.

При схватка с единия от тях бе произведен изстрел и охранителят беше ранен. Часове по- късно колата на нападателите беше намерена в Мало Бучино, опожарена, но от извършителите на грабежа не бе открита следа.

The post Емил Първанов-Ембака сред първите задържани за инкасо обира в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви