Емил Костадинов вади на показ кирливите ризи в БСП-Благоевград, структурата е на дъното с това ръководство

0

Бившият депутат Емил Костадинов си е направил отвод от включването му в кандидатдепутатската листа за следващия парламент. Причината била царящото недоволство от начина на управление на БСП – Благоевград. По този повод той излезе със специална декларация.

Публикуваме я без редакторска намеса:

„До членовете на общ.Съвет на БСП Благоевград

ЗАЯВЛЕНИЕ / ДЕКЛАРАЦИЯ От Емил Страхилов Костадинов, член на Общински съвет на БСП Благоевград

Уважаеми другарки и другари,

Не съм водил вътрешно-партийна кампания за мое номиниране за участие в листата на БСП в Първи Благоевградски МИР на предстоящите парламентарни избори на 04 Април 2021г. Искам да изразя своята благодарност към другарите и ОПО в общинската ни партийна организация, които са предложили и моята скромна кандидатура.

Вече близо половин година Общинският съвет на БСП в Благоевград не е провеждал свое фактическо заседание. Решения очевидно се вземат на някакво тясно имагинерно ниво. Остро актуални въпроси се избягват, не влизат в никакъв наш дневен ред или се замитат за неизвестно кога. Такива въпроси са ситуацията с Кмета на общината и развитието на съдебните процеси, които може да доведат до предсрочни частични избори, неяснотата около наша партийна подкрепа за президента Румен Радев и др. Дава се простор на формални неприсъствени „заседания“, при които няма среща очи в очи на позиции и идеи.

Искам да декларирам своята воля моето име да не бъде включвано в списъка на кандидатите за народни представители за предстоящите на 04.04.2021г. парламентарни избори, като само ще маркирам някои основания за това: 1.Отказвам да участвам в процес, който ползвайки пандемичната ситуация практически заобикаля всички установени и традиционни демократични принципи и правила за работа на нашата политическа партия. 2.Не желая моето име да бъде използвано в този нагласен от националното ръководство на партията процес, нито в процеси, които местното тясно партийно ръководство провежда по обезличаване на общинската организация на БСП. Надявам се, че въпреки всичко, БСП ще успее на предстоящите парламентарни избори да постигне убедителен лидиращ резултат, поставяща я като незаобиколим фактор при проектирането на всякакви последващи управленски и парламентарни конструкции, вместо поставянето на имагинерната цел да бъдем евентуално някакъв желан младши коалиционен партньор, което да позволи трайното отстраняване на ГЕРБ от реалната политическа власт.

28.01.2021г. С уважение: (инж.Емил Костадинов)“

 

 

 

 

 

 

 

The post Емил Костадинов вади на показ кирливите ризи в БСП-Благоевград, структурата е на дъното с това ръководство appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Емил Костадинов вади на показ кирливите ризи в БСП-Благоевград, структурата е на дъното с това ръководство

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация