ЕКСКЛУЗИВНО: Спецакция „Хавала“ срещу каналите за трафик на бежанци

0
По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев рано тази сутрин е стартирала мащабна акция на МВР и прокуратурата срещу организатори на каналите за трафик на мигранти.

В спецакцията, наречена „Хавала“, участва почти целия униформен състав на полицията и жандармерията, като по едно и също време в цялата страна са започнали претърсвания на различни адреси, за които е имало предварителна информация, че на тях се укриват нелегални мигранти, влезли у нас от Турция и Гърция.

По неофициална информация има задържани криминално проявени лица, за които полицията разполага с информация, че са сред организаторите на каналите за трафик на мигранти през територията на страната.

Съвместната акция между МВР и прокуратурата е поредната в последните два месеца, при които се атакуват представители на престъпния контингент. Акцията идва броени дни след посещение на главния прокурор в Турция.

От прокуратурата и МВР за момента отказват официална информация, като такава се очаква да бъде съобщена по-късно днес и утре.

The post ЕКСКЛУЗИВНО: Спецакция „Хавала“ срещу каналите за трафик на бежанци appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: ЕКСКЛУЗИВНО: Спецакция „Хавала“ срещу каналите за трафик на бежанци

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви