Ексдепутатът от ПП Георги Гвоздейков ще ръководи въздушната медицинска помощ

0
Напусналият парламента депутат от „Продължаваме промяната“ (ПП) Георги Гвоздейков потвърди, че ще ръководи проекта за въздушна медицинска помощ (HEMS).Пред бТВ той уточни, че по време на разговор с премиера в оставка Кирил Петков два пъти е отказал да оглави проекта, но в последствие се е съгласил. 

„Аз не си тръгвам. Това е важно да се каже, защото „Продължаваме промяната“ има много ангажименти към обществото и ние трябва да реализираме всичко, каквото сме обещали на хората“, каза Гвоздейков.

Преди ден той бе освободен от поста си на народен представител, но това стана след двучасови дебати, от които се разбра, че ще ръководи именно проекта за въздушната помощ. 

Отново в сряда, няколко часа след приемането на оставката на Гвоздейков като депутат, правителството взе решение за учредяване на еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала “Хели Мед Сървиз“ ЕАД, което ще отговаря за спешната медицинска помощ по въздух.

Георги Гвоздейков определи като „пълна глупост“ твърдението, че се е явил на конкурс за директор на „Гражданска въздухоплавателна администрация“, докато е бил депутат.

„Конкурсът е обявен много преди изборите – още в края на октомври месец, докато аз бях служител“, каза Георги Гвоздейков.

Той посочи, че България е единствената държава в ЕС, която няма въздушна медицинска помощ. В момента е стартирана обществена поръчка за покупката на 6 медицински хеликоптера, като всеки един ще покрива по един от 6-те района, на които е разделена страната. 

„Аз съм пряко ангажиран и го виждам като кауза с проекта за спешна медицинска помощ по въздух. Дал съм доста от времето си в парламента, за да се случи този проект. Нека първо да кажем, че този проект е идея на едно от служебните правителства“, обясни Гвоздейков.

Според него четворната коалиция не може да бъде съставена отново.

„Не съм убеден, че с реконструкцията може да се появи нещо качествено, което да помогне на българското общество. Според мен „Има такъв народ“ допринесе доста за вота на недоверие на това правителство и да се стигне до тази ситуация. Не знам защо трябва да правим втори опит“, коментира бившият депутат от ПП. Той добави, че запазването на кабинета ще бъде компромис. 

„Ако продължаваме да правим компромиси, означава, че продължаваме по същия път, а на България ѝ трябва промяната. Ние сме обединени и мислим в една посока (в „Продължаваме промяната“ – бел. ред.). От предсрочни избори няма нищо страшно“, каза Гвоздейков.

 

Източник: mediapool.bg

The post Ексдепутатът от ПП Георги Гвоздейков ще ръководи въздушната медицинска помощ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Ексдепутатът от ПП Георги Гвоздейков ще ръководи въздушната медицинска помощ

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение