Д-р Гълъбова за шофьора с над 5 промила: Удивена съм, че е жив! В учебниците пише кома и смърт

0

„Удивена съм, че е жив. За хора с над 5 промила алкохол в кръвта в учебниците пише – кома и смърт“, това посочи д-р Цветеслава Гълъбова

Тя не се ангажира да конкретизира какво количество е изпил 33-годишния мъж, който беше хванат да кара зад волана с 5,11 промила алкохол и с положителна проба за марихуана, но все пак посочи че то е „много голямо“. Д-р Гълъбова обясни, че всеки организъм по различен начин обработва алкохола и зависи от здравословно състояние, както и от други течности и храна, които са консумирани от лицето.

Припомняме, че пътни полицаи заловиха шофьора с 5,11 промила алкохол вчера в рамките на специализирана операция, която се провежда в столицата. 33-годишният мъж в района на бул. „България“ и столичното Околовръстно шосе. Той е дал положителна проба и за канабис на „дръг тест“.

Първоначалната информация е показала, че няма неплатени глоби и фишове за скорост.

Кардиолозите заключиха – капнете 2 пъти на ден от..

Автомобилът е бил спрян, защото е изглеждал съмнителен, съобщи инспектор Виден Димитров от „Пътна полиция“

„От няколко дни тече специализирана полицейска операция на територията на столицата. Във връзка с нея има засилена проверка на автомобили. Автомобилът беше спрян за проверка, защото беше видимо съмнителен. При извършените проби за алкохол и наркотични вещества и двете се оказаха положителни. Водачът е с наличие на алкохол в издишания от него въздух 5,11 промила. Наркотичните вещества, които се оказаха положителни, са канабис, след извършената проба за наркотични вещества и техните аналози“, съобщи инспектор Димитров.

Шофьорът до последно отричал да е употребявал алкохол или наркотични вещества, допълни инспекторът.

Регистрационните номера на автомобила са свалени.

След изготвяне на нужните документи мъжът ще бъде откаран в медицинско заведение, където има право да даде кръвен тест за наличие на алкохол и наркотични вещества, каза снощи още инспектор Димитров.

Мъжът е задържан за 24 часа.

The post Д-р Гълъбова за шофьора с над 5 промила: Удивена съм, че е жив! В учебниците пише кома и смърт appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Д-р Гълъбова за шофьора с над 5 промила: Удивена съм, че е жив! В учебниците пише кома и смърт

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение