Дупница отдаде почит пред паметта на българския поет, писател и общественик Иван Вазов

0

174 години от рождението на Иван Вазов
„На теб, Българио свещенна,
покланям песни си сега.
На твойте рани, кръв безценна,
на твойта жалост и тъга,
на твойте сълзи и въздишки,
на твойте страсти и тегло
и на венеца мъченишки,
кой грей на твоето чело… „
С тържествено честване, организирано от Община Дупница и НЧ „Пробуда 1927″ с. Самораново“, днес Дупница отдаде почит пред паметта на гениалния български поет, писател и общественик Иван Вазов. След емоционален рецитал на стихове и представяне творчеството на Патриарха на българската литература, венец поднесоха зам.-кметовете г-жа Валентина Караганова и г-н Бойко Христов. Читалищни дейци, общественици и граждани от община Дупница положиха цветя пред паметника, в едноименната градинка „Иван Вазов“.
„Иван Вазов е не само основоположник на българската литература, но също и част от нашата национална идентичност и културно наследство. Неговите произведения, епохални разкази и романи, неговите вълнуващи стихотворения продължават да ни учат и да ни водят и днес.“ , каза г-жа Караганова. След тържествената част, членове на „Литературен клуб “ към НЧ “ Пробуда 1927″ с. Самораново и читалищни дейци прочетоха откъси от романи и любими стихове на „писателя на българския народ“ и „певец на България“ Иван Вазов.
Може да бъде изображение с 5 души

The post Дупница отдаде почит пред паметта на българския поет, писател и общественик Иван Вазов appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви