Драконовски мерки за сигурност покрай абитуриентските балове в Пиринско

0

Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май-Деня на българската просвета и култура, от ОДМВР-Благоевград е създадена необходимата организация за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението с цел недопускане на пътно-транспортни произшествия, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления ,пише Blagoevgrad24.bg.

Проведени са срещи с Регионалния инспекторат по образование, училищните ръководства, органите на местното самоуправление и местната администрация, на които са обсъдени и приети съвместни мерки по опазването на обществения ред и безопасността на младежите при тяхното придвижване към и от местата за празнуване.

Ще има засилено полицейско присъствие в районите на училищата и местата, където се събират абитуриенти и автомобили, както и ще се обезпечават маршрутите, по които ще се придвижват. От служители на ОДМВР-Благоевград и РДПБЗН-Благоевград се извършват проверки на ресторанти, барове, дискотеки, и клубове, където се организират тържествата, като се обръща особено внимание на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и нетрезво състояние, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки и по отношение на нерегламентираното използване на пиротехнически средства на обществени места.

Полицейски служители на сектор „Пътна полиция“ ще осъществяват засилен контрол на движението с цел недопускане на инциденти при придвижването на абитуриентите и превантивен контрол на маршрутите на територията на цялата област. Ще се следи за водачи, които управляват МПС със закрити регистрационни табели с надписи или други табели, неправилно превозване на пътници (показване през прозорците или люковете; сядане върху рамките на вратите на автомобилите; изправяне от седалките на мотоциклетите без използване на опора; возене на повече пътници от броя на местата за сядане; неизползване на обезопасителен колан/каска, като при констатирани нарушения ще се предприемат съответните мерки, съгласно ЗДвП. Ще има засилени проверки за управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози. Успоредно с това екипите на полицията ще следят и за спазване на скоростните режими, като контролът ще бъде засилен в тъмната част на денонощието и ще се извършва в населените места и извън тях. На местата, на които се очаква струпване на повече автомобили ще има засилено полицейско присъствие. Ще бъдат използвани и мобилните системи за видеоконтрол, насочени към автомобилите превозващи абитуриенти, чийто водачи нарушават Закона за движение по пътищата. Стриктно ще се следи и за спазване на правилата за движение, с цел недопускане на тежки пътни инциденти и опазване на живота и здравето на завършващите и техните близки.
Не бива да се забравя, че отговорността за спокойното и безпроблемно протичане на празника имат и самите абитуриенти и техните родители и близки.

The post Драконовски мерки за сигурност покрай абитуриентските балове в Пиринско appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви