Доброволци от Банско спечелиха първо място в обученията, организирани от Национална асоциация на доброволците

0
В с.Белица, община Тутракан, се проведе третото, от общо 6, предвидени международни обучения на български и румънски доброволци в рамките на проект ROBG 332 „Joint Volunteering for a Safer Life“, финансиран от програма Interreg V-A Romania-Bulgaria.
Четирима доброволци от Банско, съвместно с доброволци от Пазарджик, спечелиха първо място и грамота в обученията, като премериха сили с румънските и доброволци от Пловдив.
Обученията са организирани съвместно от НАДРБ и Главен Инспекторат за Извънредни Ситуации на Румъния, а преподавателите са осигурени от ГД ПБЗН и Академията на МВР. Доброволците се запознаха с потенциалните рискове от мащабни бедствия и възможностите за оказване на взаимопомощ в трансграничния регион между България и Румъния. Освен това, преминаха през теоретична и практическа подготовка по различни теми, сред които горски пожари, наводнения, издирване, спасяване и други.

The post Доброволци от Банско спечелиха първо място в обученията, организирани от Национална асоциация на доброволците appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Доброволци от Банско спечелиха първо място в обученията, организирани от Национална асоциация на доброволците

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация