Днес бе открит традиционния Коледен базар в Банско

0

Днес бе открит традиционния Коледен базар за сувенири и празнична украса, изработени от потребителите на социални услуги в община Банско. Първият клиент на коледните щандове бе кметът Стойчо Баненски, който поздрави организаторите, като ги насърчи да продължават да творят и да създават красиви изделия.
С помощта на трудовите терапевти, в подготовката на Коледния базар се включиха всички заведения, предоставящи социални услуги в община Банско – Защитени жилища 1 и 2, Защитени жилища 3 и 4, Дневният център за пълнолетни лица с увреждания-седмична грижа, Дневният център за пълнолетни лица с увреждания, Дневният център за деца и младежи с увреждания “Здравец“, Центърът за социална интеграция и рехабилитация, Дневните центрове за стари хора.
Коледният базар се организира с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на материали и пособия за трудовата терапия и за изработване на нови изделия за благотворителни акции.
Базарът е разположен пред НЧ“Никола Вапцаров“ и ще бъде там до 30 декември. От него можете да закупите коледна украса за дома и офиса и да зарадвате децата си със традиционни сурвачки, изработени от естествени материали.
Във фоайето на читалището пък е подредена изложба-базар на произведения на изкуството гоблени и картини, също дело на потребителите на социални услуги.

The post Днес бе открит традиционния Коледен базар в Банско appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви