Дисциплинарни наказания за надзиратели в благоевградския арест

0

Трима надзиратели са с наложени дисциплинарни наказания. Те са допуснали нарушение на правилника в следствения арест, довели до самоубийството на вкарания там преди дни Цветан Цеков от Лом.

Той простреля 59-годишен в санданското село Вълково и държа за заложници годеницата и нейната майка часове наред на 3 котомври. Две денонощия по-късно Цветан бе открит обесен в килията. Според направената проверка от ГДИН са установили, че в ареста е допуснато внасяне на маратонки, от които не премахнали връзките. Все още няма данни за друга разпоредена от прокуратурата в Благоевград проверка в ареста.

Петричкият изнасилвач Митко Соколов е блудствал със съкилийник. Той бе вкаран зад решетките след като направи опит да изнасили млада жена в южния град. Соколов е от ромски произход. Той лежа седем години в затвора след брутално изнасилване на млада жена.  Преди месеци надзирателите в Благоевград допуснаха и друго нарушение на служебната дисциплина. Позволиха на лежащия там Васил Петров – Бахамата да разполага с два телефона, от които дори давал интервю пред местна медия.Тогава с порицаине бяха санкционирани двама надзиратели.

The post Дисциплинарни наказания за надзиратели в благоевградския арест appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви