Диетолог разкри напитката, която помага при отслабване

0

Желаещите да отслабнат и да се погрижат за своето здраве хора трябва да пият по чаша вода преди всяко хранене, съветва британският лекар диетолог Майкъл Мозли, цитиран от Daily Express.

Специалистът добавя, че често хората вземат жаждата за глад и вместо да пият вода, започват да ядат, пише actualno.com. Той също се позовава на изследване, в което на участниците било предложено да се придържат към една и съща диета, но една от групите трябвало да пие половин литър вода преди всяко хранене. В резултат хората от тази група свалили повече килограми, отколкото другите участници.

„Тялото ви се състои от 60 процента вода, а мозъкът – от 90 процента. Водата ни е необходима за овлажняване на кожата, преработване на храната и за да могат бъбреците да отделят отпадъците“, обяснява диетологът. Мозли обаче съветва хората да не „полудяват“ и да не се опитват да се придържат към съмнителни норми по количество вода на ден, като я поглъщат с литри. Той е убеден, че допълнителна чаша вода преди храна е достатъчна.

Източник: fakti.bg

The post Диетолог разкри напитката, която помага при отслабване appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Диетолог разкри напитката, която помага при отслабване

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация