Десетки ученици и родители посетиха „Училищна панорама“ 2022

0
„Училищна панорама“ 2022 официално бе открита в центъра на Благоевград. На площад „Македония“ десетки родители и деца застанаха пред шатрите, където училища от Благоевград и творчески школи представят възможностите на своите учебни заведения, както и постиженията си през годините.
Десетото юбилейно издание на събитието бе открито от директора на Дирекция „Образование“ към Община Благоевград, Симона Митова. Тя поздрави всички участници и гости от името на кмета Илко Стоянов. „За мен е чест да Ви поздравя по повод десетото юбилейно издание на „Училищна панорама“. Хубаво е, когато традициите остават във времето! Скъпи ученици, днес вие ще имате възможността отблизо да се запознаете с дейностите, които предлагат учебните заведения на територията на община Благоевград. Ще имате възможност да направите своя информиран избор, да се запознаете отблизо с успехите, наградите и постиженията на всички участници в панорамата. Благодаря на всички училища, които се отзоваха и днес са сред нас! На добър час!“, каза в приветствието си Симона Митова.
Тя връчи и благодарствени грамоти на училищата, участници в събитието, за неспирния стремеж за познание и иновации. Сред официалните гости на събитието бе и директорът на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“, Силвия Домозетска.
В тазгодишното юбилейно издание на „Училищна панорама“ участие взеха Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, ИТ Академия „Атлас“, ПМГ „Акад. Сергей П. Корольов”, НХГ „Св. св. Кирил и Методий”, Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев”, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски”, СУИЧЕ „Св. Климент Охридски”, IIОУ „Димитър Благоев”, V СУ „Георги Измирлиев”, VII СУ „Кузман Шапкарев”, XI ОУ „Христо Ботев”, IV ОУ „Димчо Дебелянов“, СУ „Иван Вазов“, IX ОУ „Пейо Яворов“, Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, ПГИ „Иван Илиев“.
Основната цел на събитието е гражданите и гостите на града да се запознаят с възможностите, които се предлагат в образователните институции.
Инициативата се организира съвместно от Община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

The post Десетки ученици и родители посетиха „Училищна панорама“ 2022 appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Десетки ученици и родители посетиха „Училищна панорама“ 2022

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация