Ден на танца в Гоце Делчев

0

Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета – 1865” гр. Гоце Делчев, организират за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца. Събитието ще се проведе в гр. Гоце Делчев на 29 и 30 април 2023 г. /събота и неделя/, като това ще бъде неговото четиринадесето издание.
В Гоце Делчев, отбелязването на Международния ден на танца вече се превърна в традиция. Всяка година танцови състави от района, страната и чужбина, показват своите умения и се веселят заедно в името на танца.
Програмата за отбелязване на Международния ден на танца ще продължи 2 дни. През първия ден в събота, 29 април, ще се състои традиционното и много атрактивно дефиле на участниците. Тази година то ще започне в 17:00 часа от площад „Македония“ и ще завърши на площад „Гоце Делчев“. След това ще бъде концертът на всички участващи състави, които тази година са общо 19 на брой. През втория ден в неделя, 30 април, ще има открит урок по разучаване на български хорả в Градския парк.
Тази година специални участници в танцовото събитие са Фолклорен танцов ансамбъл при община Нилюфер, гр. Бурса, Република Турция; КУД „Ефрем Каранов“ гр. Кратово, Република Северна Македония и Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев. След огромния интерес миналата година, в тазгодишното шествие отново ще се включат представители на детски и учебни заведения в община Гоце Делчев. Всеки, който има желание и разполага с носия или фланелка с фолклорни мотиви, може да се включи в атрактивното дефиле на участниците.
П Р О Г Р А М А :
29 април 2023 г. /събота/
17:00 – 18:00 ч. – дефиле на участниците от площад „Македония” до площад „Гоце Делчев”
18:00 – 20:00 ч. – концертна програма – площад „Гоце Делчев“
30 април 2023 г. /неделя/
10:30 – 11:30 – Открит урок по български хорả с преподавател доц. Георги Гаров – пред беседката в Градския парк
ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Може да е графика на 1 човек и карта

The post Ден на танца в Гоце Делчев appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви