Демонтираха незаконните вендинг и кафе машини на алеята до парк Бачиново, кметът Ил. Стоянов разпореди проверка и обеща да има наказани

0

Двете машини за кафе и безалкохолни напитки на алеята до мостчето към парк Бачиново в Благоевград вчера бяха демонтирани. Проверка на общината по сигнал на вестник „Струма“ установи, че те са монтирани миналото лято незаконно, без договор и без разрешение, като за тях не е плащан нито наем на общината, нито дори тока, който са харчили, за да работят, и той е на сметката на благоевградчани.

Както „Струма“ писа, кабелът, с който бяха захранени с ток вендинг и кафе машината, бе свързан към общинския контейнер на звено „Спортни имоти“ в съседство и се ползва от инструкторите към въжения парк. Автоматите са на софийската фирма „Брейктайм“ АД, представлявана от Цветан Лъжански. През юли миналата година дружеството е пуснало искане за монтирането им в общината, но Комисията по временните обекти не е дала разрешение. Въпреки това машините не само са поставени, но и са вързани към общински електромер. Как е станало това и с чие разрешение, кметът Илко Стоянов разпореди вчера да се проучи.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с един от хората, монтирали и поддържали машините през цялото време. Името му е Николай, но отказа да съобщи фамилията си, както и фирмата, за която работи. „Казаха ни да ги монтираме, не знам кой“, отговори на въпросите на „Струма“ той. „По телефона беше, от общината ни казаха, че можем да монтираме, мъжки глас, но кой е, що е, не мога да си спомня, беше отдавна. Имахме пуснато заявление преди монтажа за договор, но от общината се забавиха, а днес ми се обадиха да си ги приберем. Не е г-н Лъжански, не, друг беше, но не знам кой. Машините са на „Брейктайм“, от София ги бяха докарали на място и ние ги монтирахме, а сега ги демонтирахме“, увърташе до последно Николай.

Единственото, което разбрахме за него от общинския съветник Калоян Ханджийски, който също работи към „Брайкайм“ АД, но се занимава с водните машини на дружеството, е, че фирмата е ситуирана в кв. „Грамада“.  Градоначалникът обеща да има санкции за виновниците.

Източник: вестник Струма

The post Демонтираха незаконните вендинг и кафе машини на алеята до парк Бачиново, кметът Ил. Стоянов разпореди проверка и обеща да има наказани appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви