Делегация на МВФ идва в България

0

Очаква се представители на Международния валутен фонд (МВФ) да посетят българската столица София през идната седмица, за да оценят последните макроикономически развития и да актуализират прогнозите на институцията за България. Това е съобщил Джеф Готлиб, старши регионален представител на Фонда за Централна, Източна и Югоизточна Европа, се посочва в прессъобщение от българското представителство на МВФ, посочва БТА.

„Имам удоволствието да съобщя, че посещение на служители на МВФ, ръководено от г-н Жан-Франсоа Дофен, ще се проведе в София през периода 30 ноември – 6 декември 2022 г.“, е посочил Готлиб.

По негови думи по време на посещението служителите на МВФ освен, че ще направят оценка на макроикономическото развитие на страната ни, ще актуализират прогнозите на МВФ за България. Фокусът на дискусиите ще включва последиците от войната на Русия в Украйна и подходящите фискални и енергийни политики за запазване на макроикономическата стабилност.

Екипът ще проведе срещи с представители на Министерството на финансите, Българската народна банка и други държавни агенции, както и с представители на частния сектор и неправителствени организации.

Международният валутен фонд (МВФ) е международна организация, чиято основна цел е да осигури стабилността на международната парична система. МВФ насърчава световното парично сътрудничество, улеснява международната търговия, създава условия за висока заетост и устойчив икономически растеж, спомага за намаляване на бедността в световен мащаб. Към м. май 2022 г. в МВФ членуват 190 държави. Председател на Международния Валутен Фонд е българката Кристалина Георгиева.

Източник: fakti.bg

The post Делегация на МВФ идва в България appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Делегация на МВФ идва в България

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение