Да захвърлиш тогата и да се качиш да караш такси, невероятната история на съдийка от Пиринско…

0

Съдийка от Разлог хвърли тогата и реши да кара такси в София. Да историята звучи невероятно, но е истина. Живка Сланчева от Разлог разказа история в предаването на Нова тв „Ничия земя“. Амбициозната дама завършва педагогика и първоначално работи като учител в местно училище. Още през далечната 1986 година решава да завърши право. След като се дипломира в Разлог заема мястото на районен съдя в правната институция в града. Още преди да завърши право си поставя няколко цели в живота иска да има книжарница, фирма за чистота или в най-добрия случай да кара такси. Тогава съпругът и казва, че Разлог е малък град тя е учител и всички я познават няма как да кара такси , а по това време в Разлог е имало едно такси.

Така се отдава на съдийството, но през 1999 година се местят в София и започва да работи като адвокат. През това време тя и съпругът и са от малцината щастливци спечелили Зелена карта. Заминават за САЩ, където е сестра и, която вече се е устроила там. В САЩ обаче усеща, че не е нейното място, а и мъжът бил категоричен, че никога няма да напусне България за постоянно.

Така поставена пред избор избира семейството и се връщат в България. Един ден седейки сама в къщи взима решението, че иска да кара такси. Казва на близките си и на съдружника си и така вече пет години върти волана из софийските улици. За съдийството и адвокатството не обича да говори, казва, че има много несправедливост и неблагодарност. А за прословутата реформа в правосъдието казва, че първо ние самите трябва да се подложим на реформа, а иначе закони имаме хубави стига да се спазват. Когато клиентите се качат и видят, че зад волана е жена първо питат от колко години е зад волана и какво е работила преди. Не обича да говори за предишната си професия, защото не търси дивиденти от това.
За нея няма срамна работа, а професията на таксиметровия шофьор е доста отговорна, возиш хора от точка А до точка Б, често деца. Обича тишината шофира без да пуска радиото.

Уникална теория има за агресията по пътя, агресията е форма на страх, човек се страхува без да има основателна причина. За себе си казва: „Аз съм жена под прикритие“. Често пъти и говорят в мъжки род, тъй като е с много къса коса. Въпреки че всички казват, че столицата е мръсна тя я намира за красива. А самото шофиране я успокоява. В каквото и напрежение да е 10 минути след качването на колата и вече е в кондиция. След като положила нужните изпити за водач на такси започнала да си търси работа. Част от работодателите и казвали, че това не е работа за жена, друг пък и казал най-трудно е да научиш стоянките в София. Е какво толкова трудно има в това приела предизвикателството. В столицата има 6000 коли, а на стоянките могат да се поберат 600 е и с този проблем се справя. Най-трудно и било стоенето 12 часа на едно място половин година тялото и свиквало с позата.

За движението по пътищата и за многото катастрофи специално за София казва, че най-големият проблем е несъобразената скорост и липсата на дистанция.
Най-важното според нея е да опознаеш себе си и да знаеш какво точно искаш от живота си. Свикнала е с всякакви клиенти мълчаливи, приказливи капризни. За тези пет години се е превърнала в мобилна социална агенция.
Щастлива и доволна е от, това което прави!
Спора няма срамна работа няма!

0
0

Материалът Да захвърлиш тогата и да се качиш да караш такси, невероятната история на съдийка от Пиринско… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: Да захвърлиш тогата и да се качиш да караш такси, невероятната история на съдийка от Пиринско…

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация