Данъчното облекчение за деца няма да се вдигне на 900 лв.

0
Данъчното облекчение за деца ще остане 600 лв. (за едно дете) и за доходите от 2023 г. Парламентът отхвърли предложението на Асен Василев от „Продължаваме Промяната“ за трайно увеличаване размера на бонуса, който по принцип е 20 лв. за едно дете на година, но в последните няколко години бе повишен временно като антикризисна мярка. Василев предложи облекчението да остане като постоянна мярка чрез промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и размерът му да бъде повишен от 600 лв. на 900 лв. на година. Съответно трябваше да се увеличат и парите за две, три и повече деца.

В четвъртък депутатите гласуват на второ четене в пленарна зала т. нар. удължителен бюджетен закон, който ще действа след Нова година в условията на липса на редовен бюджет. 

При гласуването мнозинството отхвърли почти всички социални искания на БСП и „Продължаваме промяната“.

Не се прие например искането на левицата в законопроекта да бъде включено предложението им, свързано с механизма за определяне размера на минималната работна заплата. Това предизвика острата реакция на лидера на социалистите Корнелия Нинова, която обвини тези, които се гласували против това текстът да бъде включен за обсъждане, че замразяват доходите на хората на фона на високата инфлация и цените. В същото време в законопроекта остават разходи, свързани със закупуването на бойни самолети за Военновъздушните сили, както и възможността за теглене на нов дълг, подчерта тя.

Източник: mediapool.bg

The post Данъчното облекчение за деца няма да се вдигне на 900 лв. appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Данъчното облекчение за деца няма да се вдигне на 900 лв.

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви