Даниел Лорер: Опазил Господ от коалиционни преговори с ГЕРБ

0
“Продължаваме промяната“ няма да влиза в коалиционни преговори с ГЕРБ, няма да подкрепи правителството с мандат на тази партия и няма да включва представители на ГЕРБ в евентуалния проект за кабинет с втория мандат. Това обяви депутатът от ПП Даниел Лорер пред Нова тв.

В същото време той заяви, че равносметката от срещата между ГЕРБ и ПП е положителна. Той обясни, че “Продължаваме промяната“ са успели да извадят ГЕРБ от “калната предизборна реторика и са започнали да ги притискат да мислят наистина за проблемите на хората и решенията, предложени от ПП

“Видяхме нещо много положително. ГЕРБ се разходи по материала на „Промяната” и каза, че всичко им харесва, стига да има пари в бюджета. Най-интересното беше, че май-постигнахме и втори успех вчера. Ако мога да интерпретирам мистериозното изказване на Борисов, той май ни подкрепи за идеята да декларираме пред служебното правителство, че трябва да внесе бюджет”, каза Лорер.

В отговор на въпрос дали разговорите между ПП и ГЕРБ са стъпка към бъдещо сътрудничество, Лорер каза: “Опазил Господ да е стъпка към каквито и да е било коалиционни преговори. Изолацията на ГЕРБ стана ясна от ден първи. Отне им три дни да си изберат председател на Народното събрание. Но ние много ясно заявихме, че проблемите на хората за нас са номер едно. Ние сме конструктивна опозиция и ще си говорим с всеки, включително и с тях”.

Ако ръководството на ПП реши, с вторият мандат партията ще предложи правителство на малцинството с конкретни политики. “Участие на ГЕРБ в правителство на „Промяната” също е немислимо”, каза Лорер.

Депутатът отрече в ПП да има фракции, които натискат за по-близки отношенията с ГЕРБ.

“Нито частично, нито изцяло “Продължаваме Промяната” ще подкрепи каквито и да е формации на ГЕРБ. По отношение на подкрепата за ГЕРБ нямаме никакви двоумения нито вътрешни дискусии дали трябва да ги подкрепим, или те нас, за да сглобим някаква коалиция”, обясни Лорер.

С групата на „Демократична България” той обясни, че ПП има много голямо покритие на ценностите. За момента обаче нямало структурирани разговори за втория мандат с тях.
“Убеден съм, че и с ДБ, и с вероятно още формации в парламента ще има разговори”, добави депутатът.

Според Лорер още едни избори са риск за всички политически играчи. “Нашият основен принцип е, че се грижим за решаване на проблемите на хората, каквото и да коства това политически”, каза Лорер.

Източник: mediapool.bg

The post Даниел Лорер: Опазил Господ от коалиционни преговори с ГЕРБ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Даниел Лорер: Опазил Господ от коалиционни преговори с ГЕРБ

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение