Гърция ще ни пуска с бързи тестове за COVID – 19, задават се големи опашки

0

Всички, които влизат в Гърция, ще бъдат тествани на граничните пунктове за коронавирус с бърз тест, съобщават от министерството на здравеопазването в южната ни съседка. Бързите тестове на границата може да доведат до големи опашки.

За влизане в страната остават и другите досегашни изисквания – представяне на негативен PCR тест от последните 72 часа, сертификат за завършена преди поне 14 дни ваксинация или стар положителен PCR тест, документиращ преболедуване в срок най-много 9 месеца или най-малко 2 месеца преди пътуването. Избраният документ трябва да бъде представен на един от шест езика – английски, френски, немски, италиански, испански или руски, съобщава БНР.

От днес във връзка с туристическия сезон по островите имунизират с еднодозова ваксина. С предимство са възрастните хора и работещите в туризма. Здравното министерство на Гърция съобщава, че медицински екипи започват да имунизират по домовете хора, които трудно се придвижват.

„Гърция премахна голяма част от ограничителните мерки, но това не означава безотговорност“, заяви пред медиите премиерът Кириакос Мицотакис. Неочаквано за властите се увеличи прагът на заразяемост сред учениците. Към 400 училища са под карантина.

От съвета за контрол на коровируса съобщават, че при констатиране на увеличен брой носители на вируса властите и през летния сезон ще налагат локдаун в рискови райони.

The post Гърция ще ни пуска с бързи тестове за COVID – 19, задават се големи опашки appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Гърция ще ни пуска с бързи тестове за COVID – 19, задават се големи опашки

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация