Гоцеделчевският ортопед д-р П. Шопов издъхна пред скенера в болницата

0

Дългогодишният ортопед в МБАЛ „Ив. Скендеров“ в гр. Гоце Делчев и завеждащ травматологичното отделение д-р Петър Шопов издъхна в помещението, където е скенерът. Това се случило около 15.00 часа следобед. Лекарят от много време имал проблеми със сърцето и колегите му предполагат, че е починал от белодробна емболия.

Все още не бе ясно ще се прави ли задължителната при смърт в здравно заведение аутопсия и кога ще бъде погребението на лекаря.

Д-р Шопов има дълга кариера в общинската болница и оставя след себе си хиляди благодарни пациенти. През февруари миналата година той бе един от 14-те лекари, които подадоха предизвестия за напускане заради авторитарното управление на тогавашния управител на болницата д-р Светослав Улевинов. Пред реалната опасност здравното заведение да остане без лекари ръководството на община Гоце Делчев предприе спешна смяна и Улевинов се върна обратно в столицата, откъдето бе дошъл.

Работещите в МБАЛ „Ив. Скендеров“ бяха стъписани от смъртта на д-р Шопов, известен като един от най-ведрите и усмихнати лекари в Гоце Делчев. Още повече че за по-малко от 1 година това е третият починал лекар в болницата – миналата есен вследствие на усложнения след заразяване с коронавирус почина завеждащият реанимация д-р Милан Първанов, а малко по-късно издъхна и шефът на детско отделение д-р Костадин Камбов, също заразен с Ковид.източник: в.Струма

The post Гоцеделчевският ортопед д-р П. Шопов издъхна пред скенера в болницата appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Гоцеделчевският ортопед д-р П. Шопов издъхна пред скенера в болницата

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация