Германия с ключов ход по отношение на Gazprom Germania

0

Германското правителство реши да удължи попечителството на бившето германско подразделение на „Газпром“ –Gazprom Germania Gmbh и да предостави на компанията заем, за да избегне фалит, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

По-рано медиите съобщиха, че германските власти се готвят да предприемат подобни мерки. „За да гарантира сигурността на доставките на Германия, правителството ще осигури дългосрочното управление на попечителство на Gazprom Germania и ще защити компанията от фалит, която е в беда поради руските санкции. С тази стъпка правителството запазва влияние върху това част от критичната енергийна инфраструктура и предотвратява заплахите за енергийната сигурност“, се казва в прессъобщение на правителството от кабинета.

По-рано се предполагаше, че попечителството на дружеството ще продължи до септември 2022 г. с евентуално удължаване. Сега правителството официално удължи външното управление с възможност за многократно удължаване на мандата си в съответствие с наскоро приетите изменения в Закона за енергийна сигурност.

Отпускането на заем чрез Банката за възстановяване (KfW) ще предотврати „каскаден ефект“ на енергийния пазар, когато фалитът на едно дружество може да засегне останалата част от бранша. Привлечените средства ще бъдат използвани за поддържане на ликвидност и закупуване на газ, като правителството изрично подчертава, че гарантира, че заемните средства „няма да отидат в Русия“, а ще бъдат използвани само за подпомагане на дейността на предприятието. Правителството проучва възможността за преобразуване на отпуснатия на дружеството заем в дял от капитала на дружеството в бъдеще.

Източник: fakti.bg

The post Германия с ключов ход по отношение на Gazprom Germania appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Германия с ключов ход по отношение на Gazprom Germania

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация