Герджиков е готов да приеме подкрепа от всяка партия

0
Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който вече потвърди, че ще се кандидатира за президент, заяви, че иска да е обединител и е готов да приеме подкрепа от всяка партия. Инициативният комитет, който ще издигне кандидатурата му, ще бъде обявен след два дни, каза той при откриването на учебната година в университета.

Мога да олицетворя единството на нацията

Герджиков обясни, че имал качествата да олицетвори единството на нацията, защото е работил на няколко места, които били сложни.

„Ректор съм на най-големия и сложен български университет. Аз съм председател на Съвета на ректорите и опитът ми оттам за това да балансирам между интересите на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат, е голям“, заяви той.

По думите му в момента „политическото и социалното тяло“ било разпокъсано и той искал да помогне за обединението му.

Говоря с мои приятели от месеци

Ректорът на СУ обясни, че разговарял със свои приятели от „дясното и дясноцентристкото пространство“ за кандидатура от месеци. Подкрепата от ГЕРБ дошла съвсем наскоро.

„През последната седмица разбрах, че политическа партия ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура. Ще разговарям с всички партии, най-вече с десните“, обясни той.

На въпрос би ли приел подкрепа от всички партии, той заяви:

„Ще приема подкрепа от всички партии. Моята главна цел е да обединим всички български партии и всички български граждани. Няма да откажа подкрепа на никого. Смятам, че всички могат да помогнат за това обединение“.

Ректорът обясни, че целта му не била постът, защото вече си имал такъв, а и преди пет години вече бил канен за кандидат от „една от най-големите партии“.
 

Източник: mediapool.bg

The post Герджиков е готов да приеме подкрепа от всяка партия appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Герджиков е готов да приеме подкрепа от всяка партия

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация