ГЕРБ обвини Военна полиция, че прикрива убийство на военен

0
Военната полиция се опитва да прикрие убийството на старши-лейтенант Тодор Манчев. Разследващите се опитват да представят смъртта му като самоубийство и се работи основно по тази версия. Това заявиха във вторник от ГЕРБ. От партията не за първи път изказват съмнения около случая с Манчев. В началото на август от ГЕРБ заявиха, че смъртта му може да е свързана с натиск от висшестоящи.

Манчев бе намерен прострелян в края на юли. Малко преди това се разбра, че по погрешка американски военни са нахлули в производствен цех в пловдивското село Чешнегирово. Този казус стана публично известен едва две седмици по-късно, след като собственикът на цеха бе подал жалба. Името на Манчев бе замесено, тъй като той бе получил сигнала за грешката като дежурен офицер. Твърдеше се, че той е бил наказан, защото забавил предаването на информацията. Впоследствие от военното министерство отрекоха наказанието на Манчев да е свързано със случая в Чешнегирово.

Първоначалното разследване за смъртта му бе поето от военната прокуратура в Сливен. След това обаче делото е прехвърлено в София.

Според ГЕРБ Румен Радев трябва да освободи от длъжност шефа на военната полиция Ивайло Сотиров.

„Този човек има пряка отговорност за това, което се е случило през последните месеци по отношение на прикриването на това убийство и замяната му с разследване на самоубийство. Докато този човек изпълнява тази длъжност има риск да бъдат потулени и други доказателства. На второ място, министърът на отбраната, който е изключително добре запознат с това, което се случва, незабавно трябва да подаде оставка“, заяви депутатът Тома Биков.

Даниел Митов коментира, че случаят се прикрива, за да бъде осигурен на Радев втори мандат.

Засега от прокуратурата не са коментирали твърденията на ГЕРБ. Зам.-министърът на отбраната Пламен Йорданов заяви, че военната полиция няма нищо общо с разследването.

„В интерес на истината да кажа, че разследването на случай със старши-лейтенант Манчев се води от военна прокуратура от първия ден. „Военна полиция“ няма отношение по въпроса и са дори държани встрани, за да няма „замърсяване“ на случая“, заяви той.

Вътрешният министър Бойко Рашков пък каза, че нямал информация по случая. Според него въпросите трябва да бъдат отправени към прокуратурата.

Източник: mediapool.bg

The post ГЕРБ обвини Военна полиция, че прикрива убийство на военен appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: ГЕРБ обвини Военна полиция, че прикрива убийство на военен

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация