ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане“ провалиха заседанието на парламента

0
Редовното заседание на Народното събрание бе провалено в сряда, след като новото парламентарно мнозинство бойкотира заседанието. ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане“ едновременно отказаха да се регистрират и кворумът пропадна.  

Председателстващият Народното събрание Мирослав Иванов (ПП) даде три възможности за събиране на кворум, но бяха рестрирани 115 души при нужни 121. В залата при пълна мобилизация се намираха депутатите на ПП, БСП, Демократична България и шестимата независими, които се отцепиха от ИТН.

Като първа точка парламентът трябваше да разгледа процедурните правила за избор на нов председател на Народното събрание. „Има такъв народ“ иска точката да отпадне.

„Продължаваме промяната“  обяви, че партията няма намерение да предлага свой кандидат за поста и ще остави „новата управляваща коалиция“ да вземе това решение.

ГЕРБ също няма да издига свой кандидат, съобщи Радомир Чолаков пред бТВ. БСП също не желае позицията. През миналата седмица за постта се спрягаше Ива Митева от “Има такъв наров“, но и тя отказа.

“Управляващата опозиция бойкотира заседанието на НС. Настояваха миналата седмица да бъде избран нов председател на парламента, а днес са против тази точка, защото това щяло да доведе до обществено напрежение. Не изключвам днес да не се проведе изобщо заседание на парламента”, каза заместник-председателят на НС Атанас Атанасов (ДБ).

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обясни решението на партия с нежелание да се гласува нов председател на парламента преди вота на недоверие.

Тази вечер Народното събрание трябва да гласува вота на недоверие срещу правителството на фона на протести “за“ и “против“ кабинета.

 

 

Източник: mediapool.bg

The post ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане“ провалиха заседанието на парламента appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане“ провалиха заседанието на парламента

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация