ГЕРБ бави ремонта на Централна баня в София

0
Сградата на Централна баня няма скоро да се превърне в модерен амфитеатър. Заради шумен спор дали банята първо да се ремонтира за сметка на средства от общината и едва тогава да й се търси концесионер или обратното, главният архитект Здравко Здравков изтегли доклада си за приемане на план за обновяване на банята.

Против изтеглянето на доклада гласуваха „Демократична България“ и независимия обкински съветник Борис Бонев от „Спаси София“.

„Централна минерална баня да тъне в разруха до безкрайност – това е желанието на ГЕРБ! Днес на архитектурна комисия ГЕРБ искаха да отложат доклада на собствения си главен архитект и Софияплан за реставрация на банята. Не им се получи, защото Малина Едрева отсъстваше и бяха малцинство. Затова принудиха главния архитект сам да оттегли доклада си, въпреки че сградата се руши и по фасадата вече растат дръвчета!“, коментира общинският съветник от „Демократична България“ арх. Борис Игнатон.

„Защо ГЕРБ не искат плана да върви напред? Защото преди ремонта трябвало да се избере концесионер, който да каже какво може да се направи в нашата общинска сграда на банята!!! „Управлението“ на София е трагично и нанася големи щети на града. Хубавото е че не е задължително да е безкрайно, а само докато гражданите го позволяват!“, добави той.

Очаквано, остро реагира и гражданската инициатива „Спаси София“.

„Докато ГЕРБ управляват София, Централна Баня няма да бъде съвременен термален център! Днес за пореден път чугуненото мнозинство отложи с абсурдни аргументи собствения си доклад за приемане на плана за обновяване на Централната минерална баня на София. Докладът беше внесен преди повече от година, но ГЕРБ тупат топката, защото възвръщането на минералната вода като един от символите на града е непосилна задача за тях“, посочиха оттам.

От гражданската инициатива добавят, че така софиянци и гостите на столицата няма да се възползват още години от минералните води на града ни.

„Междувременно общинските бани на Будапеща се посещават от над 4.5 млн. гости годишно и генерират близо 100 млн. лв. приходи. Време е ГЕРБ да си ходят, за да можем да реализираме огромния потенциал на София!“, добавят оттам.

Източник: mediapool.bg

The post ГЕРБ бави ремонта на Централна баня в София appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: ГЕРБ бави ремонта на Централна баня в София

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация