Георги Гергов направи втори опит за вписване на увеличения капитал на „Пълдин туринвест“ АД

0

Втори опит за вписване в Търговския регистър на решението на Общото събрание на акционерите за увеличаване на капитала на „Пълдин туринвест“ АД е направен тази сутрин. Новината съобщи адвокат Веселина Александрова:

„Гергов тази сутрин е поискал вписване в Търговския регистър (ТР) на решението за увеличаване капитала в „Пълдин туринвест“ чрез варненските акции от Панаира. Кметът Димитров трябва бързо да внесе иск в Окръжен съд за отмяна на решението и паралелно да поиска спиране на вписването в ТР, докато съдът не се произнесе дали оспореното решение е законосъобразно или не.

Пак да кажа, че ако вписването не се спре, апортът на акциите от Панаира ще има действие за всеки, който отвори Търговски регистър за справка.“

Припомняме, че на 9 януари 2023 г. се проведе извънредно ОСА на „Пълдин туринвест“ АД. Представителят на община Пловдив – общинският съветник Ясен Михайлов, беше задължен от Общинския съвет да заяви, че задейства блокиращата квота на общината относно увеличаване на капитала и изменение на устава на „Пълдин туринвест“ АД. За приемането на акциите на община Варна представителят гласува „за“.

Със същото решение Общинският съвет възложи на кмета на община Пловдив да поиска отмяна на взетите от ОСА решения за увеличаване на капитала и/или за изменение на устава на дружеството. Още в деня на ИОСА кметът Здравко Димитров заяви за Plovdiv24.bg, че ще спази закона и ще внесе жалба в съда.

Източник: fakti.bg

The post Георги Гергов направи втори опит за вписване на увеличения капитал на „Пълдин туринвест“ АД appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Георги Гергов направи втори опит за вписване на увеличения капитал на „Пълдин туринвест“ АД

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви