В понеделник Гърция открива сезона

0

Гърция обяви, че отменя задължителната карантина за пътници от 32 държави вероятно от понеделник. Изискването е туристите да покажат документ за поставени две дози от ваксина срещу COVID-19 или представят негативен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането в страната, но ще важат местните ограничения наложени за коронавирус. Очаква се новият режим да влезе в сила от 19 април за гражданите на Европейския съюз, САЩ, Великобритания, Сърбия, Израел и ОАЕ.

 

 Паралелно с това Атина отваря за международни полети и чартъри летищата на няколко острова, сред които Родос, Кос, Миконос, Санторини, Корфу. В понеделник, 19 април, изтича предишната директива и съответният нотам на Гражданската въздухоплавателна администрация, който позволява да се извършват само основните вътрешни полети. При пристигането си посетителят ще се подложи на целева проверка на летището с иновативната система “EVA”.

Туристите ще могат да преминават и през сухопътен граничен пункт “Кулата – Промахон”. Очаква се да отвори от понеделник и “Маказа – Нимфея”. Според националната организация за обществено здраве, в Гърция има достатъчно медицински персонал, обучен за работа на границата, за да се правят бързи тестове на преминаващите. Тест за деца до 10 години не се изисква.

Възможно е част от туристите по границата да бъдат тествани именно с бързи тестове. В случай на заразяване с COVID-19 по време на ваканция, разходите по хоспитализиране се поемат от Гърция, се посочва в условията за движение на туристи това лято. Rapid test ще се прилагат непрекъснато и навсякъде.

Гърция, която се възстановява от финансова криза, продължила над десет години, обяви, че поетапно ще отменя ограниченията преди официалното откриване на туристическия сезон, който е ключов двигател за икономиката. Правителството прилага план за бюджетна подкрепа от 24 милиарда евро за служители и компании в сектора.

Туристите ще могат да влязат в страната, но ще стигат само до мястото декларирано в PLC декларацията. Ще трябва да се съобразяват и спазват наложените мерки в конкретната област на пребиваване. Ще могат да се придвижват само между общините в рамките на областта, но не и извън нея.

Източник: Труд

The post В понеделник Гърция открива сезона appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: В понеделник Гърция открива сезона

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация