В името на децата и спорта! Община Благоевград спечели дело срещу ДНСК и предотврати затварянето на тренировъчните бази в парк „Македония“

0

Административен съд – Благоевград обяви за нищожен акта на ДНСК, с който институцията възнамеряваше залите за тренировки в парк „Македония“ да бъдат затворени.
Припомняме, че в началото на 2023 г. Дирекция за национален строителен контрол обяви, че сградите на терена на бившите казарми нямат необходимите документи, заради което същите не могат да бъдат ползвани. Намерението на ДНСК създаде реална опасност стотици деца да останат без база за тренировки.
Това от своя страна обедини представители на клубове, родители и спортни надежди, които инициираха своеобразен протест и категорично се обявиха срещу действията на ДНСК.
Паралелно с това привърженици на спорта стартираха и подписка в защита на спортните зали.
Реакцията на Общинското ръководство бе незабавна. Предприети бяха необходимите действия за сезиране на съда, който отмени акта на ДНСК.

The post В името на децата и спорта! Община Благоевград спечели дело срещу ДНСК и предотврати затварянето на тренировъчните бази в парк „Македония“ appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви