В Гоце Делчев отбелязаха с усмивки и настроение Деня на думата „Благодаря“

0

В Трето основно училище “Братя Миладинови” в Гоце Делчев бе отбелязан Световният ден на думата “Благодаря” – съвместна инициатива на Комисията по гражданско и интеркултурно образование и Ученическия съвет. Деца и учители изработиха красиви и цветни стикери, които раздадоха на всички в училището, за да си припомнят, че благодарността е едно от най-висшите човешки качества.

“Благодаря” е повече от дума. “Благодаря” е отношение и стимул, казват хората. 11 януари, е най-любезният ден в годината. Защото целият свят празнува вълшебната дума „благодаря“. Инициатори са ЮНЕСКО и ООН.

Благодарността ни носи още нещо. Тя засилва изобилието в живота ни. Липсата на благодарност и оплакванията неизменно водят до все по-малко хубави неща в живота. Такъв е законът.А според психолозите думата „благодаря“ наистина е вълшебна – емоциите, които човек изпитва, когато я чуе, са подобни на тези, които възникват у децата, когато нежно ги галят по главата.

The post В Гоце Делчев отбелязаха с усмивки и настроение Деня на думата „Благодаря“ first appeared on Вяра – Информационен всекидневник на Югозападна България.

Източник – Региона БГ: В Гоце Делчев отбелязаха с усмивки и настроение Деня на думата „Благодаря“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви