Въвеждат се промени в движението по част от булевардите и улиците в Благоевград

0

Утре, 18 февруари, ще бъде въведена временна организация на движението по част от булевардите и улиците в Благоевград. Мерките се налагат във връзка с ритуал по отбелязване на 150 години от трагичната гибел на Апостола на свободата.
Ограниченията са в сила на 18.02.2023 г. от 18.00 часа до приключване на мероприятието, като касаят следните пътни артерии:
– Бул. „Джеймс Баучер“, в участъка от кръстовището, образувано с ул. „Даме Груев“ до кръговото кръстовище с бул. „Васил Левски“;
– Бул. „Васил Левски“, в участъка от кръстовището, образувано с ул. „Крушево“ до кръговото кръстовище, образувано с бул. „Джеймс Баучер“;
– Ул. „Владо Черноземски“ в частта от кръстовището, образувано с ул. „Менча Кърничева“ до кръговото кръстовище, образувано с „Васил Левски“;
– Ул. „Д-р Христо Татарчев“, в частта от пресечката с ул. „Братя Иванови“ до пресечката с ул. „Тодор Александров“.
150 години от обесването на Васил Левски ще бъдат отбелязани с факелно шествие, а началото му ще бъде поставено на 18 февруари от 18.00 часа. То ще тръгне от пл. „Георги Измирлиев“, пред сградата на Община Благоевград, ще продължи по ул. „Димитър Талев“ и ще премине по главната пешеходна улица „Тодор Александров“. Финалната локация е при бюст-паметника на Васил Левски, който се намира на едноименния площад.
Шествието ще бъде водено от кмета на Благоевград Илко Стоянов, ученици различни училища, Общински младежки парламент, РК „Традиция“ и представители на културни институции.
Непосредствено след него благоевградската общественост ще отдаде почит на Апостола на свободата и чрез полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на националния герой.
В ритуала ще вземат участие и представителна рота на 3-то Бригадно командване, както и оркестърът на Биг Бенд – Благоевград.
Община Благоевград кани жители и гости на града да се присъединят към отбелязването на 150 години от гибелта на Апостола!

The post Въвеждат се промени в движението по част от булевардите и улиците в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви