Всяко семейство с бабинче – със специален подарък от община Разлог – авторска картичка за Бабинден на художника Йордан Йорданов.

0

Създадените с любов и вдъхновение към разложките традиции – произведения на изкуството, носят в себе си и благословията на кмета на община Разлог Красимир Герчев – да празнуват и да векуват бъдещите поколения.
Емблематичните картички, които пресъздават магията и красотата на женския празник Бабинден, чрез лика на мъжки и женски рожби, заденати в цедилките на своите баби, на фона на величествената Пирин планина и храм “Свето Благовещение”, са адресирани до десетки семейства от цялата община.
На 21-ви януари Община Разлог кани всички семейства с бабинчета на празнично тържество в многофункционалната сграда на НЧ “15 септември 1903-1909 г.” от 14:00 часа, а след това и на традиционното Бабино хоро, което ще се извие от 14:30 часа на централен площад “Преображение”.

The post Всяко семейство с бабинче – със специален подарък от община Разлог – авторска картичка за Бабинден на художника Йордан Йорданов. appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви