Времето днес, 10 януари: Повсеместни валежи, ще бъде ветровито

0

През нощта в западните райони ще завали дъжд, предаде БНТ. В източната половина от страната и Централния Предбалкан ще духа умерен и силен южен вятър.

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 4° до 13°. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен южен вятър, а в западната половина от страната в следобедните часове със силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и във високите полета на Западна България и в западната част на Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Границата между сняг и дъжд в планините ще бъде на около 900 метра. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който след обяд в масивите от западната половина от страната ще се ориентира от северозапад.

Очакват повсеместни валежи, на много места значителни по количество, а в централните райони на Южна България са възможни и гръмотевици. Причина за очакваните проливни валежи е средиземноморски циклон, който преминава през Балканите. По-интензивни и придружени на места от гръмотевици ще бъдат валежите в южните и източните райони от полуострова.

The post Времето днес, 10 януари: Повсеместни валежи, ще бъде ветровито appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Времето днес, 10 януари: Повсеместни валежи, ще бъде ветровито

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви