Внимание: Смок е забелязан в Кресна

0

По информация на очевидец в района на ул.“Перун“, между „Спартак“ и „Закусвалнята“ в Кресна, е забелязан смок. Важно е да се знае, че смокът не е отровна змия, но ако е заплашен може да хапе лошо. Предвид екстремално горещото време влечугите са по-активни и следва да бъдем бдителни, когато се разхождаме и особено, когато извеждаме деца на разходка или ги оставяме да играят на неоторизирани места.
Много от видовете смоци, разпространени в България, са застрашени видове и не бива да бъдат преследвани и убивани. Смокът е активен през деня, като се катери по дървета и храсти. Основната му храна са гризачи, гущери, други змии и дребни птици, съобщават т общината в Кресна.
Ако срещнете смок или друг вид змия в големите жеги, не го/я дразнете и се опитайте да заобиколите мястото без паника. Можете също да информирате общинските власти за мястото, на което сте видели влечугото, за да можем да се обърнем към специалисти-еколози, които ще се погрижат, като го преместят на подходящо за него място, далече от местообитанието на хората.

The post Внимание: Смок е забелязан в Кресна appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви