Висш полицай е обвинен за връзки с Васил Божков, докато МВР проверява подслушването

0
Началникът на сектор „Културно-исторически ценности” в главна дирекция „Национална полиция” Ангел Папалезов е обвинен за участие в организирана престъпна група, съобщи Специализираната прокуратура в сряда сутринта. По информацията на медията той е бил разследван от месеци заради контактите си с бизнесмена, колекционер и политически лидер и Васил Божков

Обиските в кабинета на Папалезов са резултат от предварително планирана акция, обясняват неофициално от държавното обвинение.Няма информация какво нередно е извършил Папалезов и каква е била функцията му в организираната престъпна група.

Претърсването на кабинета и дома на полицая е било разрешено от спецсъда на 1 юни. Действията са проведени незабавно.

Версията на вътрешния министър Бойко Рашков обаче е друга. Преди това Папалезов е бил включен в групата, която е проверявала подслушванията и специално – ГДБОП. Сега Папалезов е освободен от екипа проверяващи.

Преди ден министър Рашков съобщи пред разследващия сайт BIRD, че прокурори са започнали да привикват служители на МВР, назначени да проверяват скандала с подслушването на политици.

По заповед на Бойко Рашков преди дни са започнали проверки в две служби на МВР – „Вътрешна сигурност“ и ГДБОП. Назначена е била комисия по проверката. Веднага от прокуратурата са започнали да постъпват искания за даване на информация за същите служители.

Във вторник вечерта в кабинетите им са започнали обиски, които са били разрешени от спецсъда.

Служителите на МВР са били привиквани за разпит в Националната следствена служба. Сред търсените за разпит фигурирали дори имената на новите шефове на ДАНС и ГДБОП – Пламен Тончев и Калин Янков.

Според Рашков целта на всичко това е да се компрометира проверката на скандала с подслушванията. Той е заявил, че има информация, че в последните дни са унищожавани голямо количество документи. Заради привикване от страна на прокуратурата е бил принуден да подмени двама от служителите в проверяващата комисия.

Според различни твърдения броят на подслушваните политици от опозицията може да надхвърля 80 души.

Източник: mediapool.bg

The post Висш полицай е обвинен за връзки с Васил Божков, докато МВР проверява подслушването appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Висш полицай е обвинен за връзки с Васил Божков, докато МВР проверява подслушването

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация