Вижте указанията за работата на големите нехранителни магазини

0

Министерство на икономиката публикува указанията, които регламентират работата на определени типове търговски обекти за нехранителни стоки в условията на наложените ограничителни мерки.

Указанията, подписани от министър Лъчезар Борисов, гласят:

Като взех предвид мнението на национално представителните работодателски организации, браншовите организации и бизнеса и на основание т.II от Заповед № РД01-173/18.03.2021 г. на министъра на здравеопазването, съгласно която министрите съгласно функционалната си компетентност дават указания, след съгласуване с министъра на здравеопазването, за прилагането на въведените с тази заповед мерки в контролираните от тях сфери и създават организация за изпълнението им, издавам настоящите указания относно т. 14 и т. 15 от горепосочената заповед, като:

1. Самостоятелни обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове по т. 14, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг, могат да продължат своята дейност, спазвайки указанията по т. 2

2. Магазините по т. 15 с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки могат да продължат своята дейност:

а) като обособят и ограничат по подходящ начин търговска площ, достъпна за клиентите в размер до 300 кв. м. Обособяването може да стане с преградни стени, ленти, щандове и др. начини, които да не позволяват достъпа на клиенти извън обособената площ.

б) извън търговските обекти на открити площи при спазване на всички противоепидемични мерки и нормативно установени правила и задължения за осъществяване на дейността.

Настоящите указания са съгласувани от министъра на здравеопазването.

The post Вижте указанията за работата на големите нехранителни магазини appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Вижте указанията за работата на големите нехранителни магазини

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация