/Видео/ 70 души се ваксинираха днес в Благоевград, очакват се още ваксини

0

70 души ваксинираха днес в Благоевград, очаква се да бъдат получени още ваксини. Зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова обсъжда днес „зелените коридори“ в РЗИ-Благоевград.

На брифинга присъстваха и директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов и областният управител Бисер Михайлов.

Зам.-министър Йорданова съобщи, че всеки желаещ да се ваксинира може да го направи без предварително записване. Имунизирането е с препарата на “Астра Зенека”. Тя увери, че има достатъчно дози от ваксината.

Тя обясни още,че членове на РИК и СИК няма задължение да бъдат ваксинирани.

В Благоевград вече имаме лични лекари, които ще ваксинират срещу COVID – 19. В града вече са разкрити 20 ваксинационни пункта.

„Както знаете, от вчера вече тече масовата ваксинация, която на практика представлява това, че всеки граждани над 18-годишна възраст, без записване може да бъде ваксиниран в един от посочените ваксинационни центъра.Отново повтарям, че в Благоевград на този етап имаме 20 разкрити ваксинационни центъра. За Гоце Делчев са предоставени 1000 дози, 700 дози в Петрич, 200 дози Сандански, 200 дози има при личните лекари в Благоевград“, каза още тя.

Йорданова отбеляза, че днес, до края на деня, за Благоевград и областта ще бъдат осигурени допълнително още 2500 ваксини, които счита, че в следващите няколко дни ще бъдат напълно достатъчни процесът да тече нормално.

 

The post /Видео/ 70 души се ваксинираха днес в Благоевград, очакват се още ваксини appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: /Видео/ 70 души се ваксинираха днес в Благоевград, очакват се още ваксини

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация