/Видео/ Парламентаристите в Благоевград не приеха искането на Томов да увеличи таксите за административни услуги в община Благоевград

0

Местните парламентаристи в Благоевград не приеха предложението на Томов за увеличение на цените на таксите и услугите в Община Благоевград.

От групата на ГЕРБ предложиха точките да бъдат върнати за разглеждане в комисии, а исканите увеличения на цените на таксите и услугите да бъдат разделени на сектори, за да може да се вземе по-точно решение.

„Не е удачно да повишаваме таксите по време на пандемия, а това може да стане в по-късен период, когато хората са си стъпили на краката като премине пандемията“, изтъкна съветникът Кирил Илиев.

Справка показа, че Томов иска повишение 50% и 100% на голяма част от таксите за административни услуги. Той иска вдигане на цената на обикновена, бърза и експресна такса за техническте услуги по Закона за местните данъци и такси съответно от 7 лв., 25 лв., 35 лв. на 15 лв., 35 лв., 50 лв. Той иска още всички услуги, извършвани в строителното направление, да се таксуват с 50% или 100% по-скъпо от сега.

Промяна е заложена и в таксата за регистрация на некастрирано куче, като вместо 10 лв. на година тя става 130 лв. на година.

Томов иска се ОбС да разреши двойно увеличение на таксите на специализираните услуги и справки в Регионалната библиотека, които не са променяни от години, както и глобите за изгубена или повредена книга, които да стигнат до 20 лв.

Предлага се да се заличи възможността за безплатно посещение на Регионалния исторически музей и входът за него да стане от 1 до 4 лв., в зависимост от възрастта на посетителите, като същото важи и за къщите-музеи.

The post /Видео/ Парламентаристите в Благоевград не приеха искането на Томов да увеличи таксите за административни услуги в община Благоевград appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: /Видео/ Парламентаристите в Благоевград не приеха искането на Томов да увеличи таксите за административни услуги в община Благоевград

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация