Везиева: Само за последния месец инвестициите са 150 млн.лв., ще разкрият над 500 нови работни места

0

Министърът на икономиката Даниела Везиева откри нов модерен център за дистрибуция на водеща компания в областта на логистичните услуги и бързообортните стоки. Инвестицията е в размер на 50 млн.лв., а новият логистичен център e изграден на стратегическа локация и ще консолидира цялата дейност на компанията в София и София-област.

Министър Везиева посочи, че с тази инвестиция само за последния месец са стартирали нови инвестиции за близо 150 млн.лв. , които ще разкрият над 500 работни места в страната.

Икономическият министър подчерта, че инвестициите са предимно извън столицата, а повечето от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

По думите ѝ работата на служебното правителство в посока подобряване на имиджа на страната пред чуждестранните инвеститори и изсветляването на бизнес средата се оценяват положително. „България трябва да получи заслуженото си място на едно добро място за инвестиции“, подчерта Везиева.

На събитието присъстваха още изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, както и представители на бизнеса и на чуждестранни търговски камари.

Източник: fakti.bg

The post Везиева: Само за последния месец инвестициите са 150 млн.лв., ще разкрият над 500 нови работни места appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Везиева: Само за последния месец инвестициите са 150 млн.лв., ще разкрият над 500 нови работни места

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация