Братът на убиеца от Микрево: Големият го е направил, той си призна

0

Поредна безсънна нощ прекараха жителите на благоевградското село Микрево след убийството на 82-годишен мъж.

Днес прокуратурата повдигна обвинение на предполагаемия извършител на убийството. През следващите дни трябва да разберем и каква мярка за неотклонение ще му наложи съдът.

И докато той може да носи наказателна отговорност, защото е на 18 години, то не така стоят нещата с 13-годишния му малолетен братовчед, за когото се твърди, че е другият извършител на убийството. А иначе всичко се случва в двора на къщата на 82-годишния дядо Иван.

Всяко лято 82-годишният Иван нощувал навън. Така станало и през нощта на петък срещу събота, когато двете момчета на 13 и 18 години прескачат оградата и влизат в дома му. Но се натъкват на него в двора и го нападат.

Предметът, с който е убит мъжът, е стара водопроводна тръба, съобщи БТВ.

„Това е убийство с огромна жестокост и сила“, каза Жулиета Йовова, роднина на жертвата.

За убийството се разбира около 12 часа след случилото се, когато Людмил идва, за да види баща си.

Двете момчета и друг път са крали, твърди кметът Венцислав Янев. По думите му крадат всичко, което може да се вземе – книги, ценности, пари. Сигнали срещу тях са подавани, каза още кметът.

И двете момчета са си признали са извършеното пред роднините още преди да бъдат заловени, разказа братът на 13-годишния предполагаем извършител.

„Големият го е направил, той си признава, че го е ударил по главата с желязо“, каза братът на единия задържан.

13-годишното момче не може да носи наказателна отговорност, защото е малолетно. То е под полицейска закрила и за срок от 48 часа е изведено от семейството.

„Трябва си държавата да се намеси и да има закони. Няма непълнолетни, няма малолетни“, каза Людмил Чорбаджийски, син на убития.

С момчето работят психолози и педагози.

The post Братът на убиеца от Микрево: Големият го е направил, той си призна appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Братът на убиеца от Микрево: Големият го е направил, той си призна

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение