Бориславова: Ще помогнем за кабинет, ако третият мандат е при партньор

0
От “Продължаваме Промяната” са готови да помогнат в съставянето на кабинет, ако третият мандат бъде връчен на някой от досегашните им партньори. Това заяви началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова.

“За нас е важно да се положат всички усилия при съставяне на кабинет с третия мандат. Ако партията, която получи манадта е някоя от досегашните ни партньори, те ще направят всичко възможно да им помогнем, ако не се пристъпват някои политики и принципи”, каза Бориславова пред Нова телевизия.

“От ПП показахме, че за нас постовете не са водещо нещо. Това, с което тръгваме напред, когато влизаме в преговори, винаги е било първо разговор за политики, конкретни законопроекти и мерки, зад които ние заставаме. Кирил Петков преотстъпи мястото си на Асен Василев, когато общественото мнение беше, че това е по-добрият вариант за съставяне на правителство. Опитваме се да сме диалогични”, допълни тя.

Преди ден при президента Румен Радев се проведе нов кръг консултации с парламентарно представените партии преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство с цел да се оползотвори „последната надежда“. На тях премиерът в оставка Кирил Петков също декларира, че  ако някой от сегашните партньри на ПП получи мандата,  са готови на диалог.

След консултациите бившият председател на парламента Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ обяви, че не са му предлагали да бъда премиер с третия мандат. По-късно, пред БНТ, той коментира, че ако партията му го издигне за премиер, той няма да избяга от отговорност.

Бориславова коментира в събота по адрес на Минчев, че той има големи качества. Ако бъде подкрепен от мнозинството в парламента, това е гаранция за един стабилен кабинет, заяви Бориславова.

Личното й мнение, обаче е, че по-скоро са възможни избори през есента.

Източник: mediapool.bg

The post Бориславова: Ще помогнем за кабинет, ако третият мандат е при партньор appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Бориславова: Ще помогнем за кабинет, ако третият мандат е при партньор

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение